Як танкісти Нацгвардії воюють на Запорізькому напрямку і чого просять військові: фото, відео

Від російської навали Запорізький напрямок боронять танкісти бригади Національної гвардії “Червона калина”. Воюють так, аби не лише ліквідовувати ворога, а й виходити з бою з мінімальними втратами.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

Екіпаж танка – троє людей. Командир, навідник та водій-механік. Стріляють танкісти за координатами. 

“Саме ефективніше зараз ми працюємо осколково-фугасними і якщо по бронетехніці, то кумулятивними”, – каже командир танкової роти 14-ї бригади НГУ “Вожак”.

“Вожак” на початок повномасштабного вторгнення вже був списаний у запас. Але домігся, аби його повернули.

Він вже рік не бачив свою родину. Нині живе у “Вовчій зграї” – так назвав свою роту. Каже, забезпечені всією необхідною технікою, але не проти поповнення.

“Я хочу освоїти Leopard, дайте мені Abrams я їх освою швиденько, а научу ще скоріше людей  в мене тут люди стають дві неділі, місяць, від сили два навіть неуки стають супер танкістами”, – наголошує “Вожак”.

Один із учнів – боєць “В'ячеслав”. Він з Вінниці, на службі менше року, роботу навідника опанував за місяць. Навіть до тісного відсіку звик.

За місяці служби вони здружилися, налагодили побут. І хоч усі різні – в бою прикривають один одного. Танк – снайперська гвинтівка артилерії – б'є ворога на відстані у 8 кілометрів. Велика небезпека для екіпажу – ворожі протитанкові керовані ракети.

Якщо потрібно зникнути з поля зору ворога, танкісти використовують дим.

На рахунку воїнів- знищення радіолокаційних систем, спостережних та бойових машин ворога. “Вовча зграя” мріє про одне – вигнати росіян з української землі. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини за 5 лютого 2024 року | Новини України

Нагадаємо, на військовій техніці окупантів помітили нові позначки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *