Увійшов до історії: Лунін повторив воротарський рекорд “Реала” в Лізі чемпіонів

Український голкіпер мадридського “Реала” Андрій Лунін повторив клубний рекорд “вершкових” у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти “РБ Лейпцига”.

Упродовж поєдинку 25-річний українець здійснив 9 сейвів і зберіг ворота “сухими”, чим допоміг своїй команді на виїзді здобути перемогу над німецьким клубом з рахунком 0:1.

Лунін став лише другим голкіпером мадридського клубу принаймні від сезону 2003/04 (коли почалася вестися така статистика), якому вдалося здійснити 9+ сейвів в одному матчі Ліги чемпіонів і не пропустити жодного гола.

Раніше це досягнення підкорилося Тібо Куртуа, коли бельгієць у фіналі ЛЧ-2021/22 проти “Ліверпуля” також здійснив 9 сейвів, що дозволило “Королівському клубу” перемогти (1:0) і завоювати трофей.

Поєдинок з “РБ Лейпцигом” став для Луніна 17-м за “вершкових” у всіх турнірах цього сезону. Сумарно українець пропустив 13 голів та вісім матчів відіграв “на нуль”.

Зазначимо, що Куртуа, який є основним воротарем “Реала”, продовжує відновлюватися після тяжкої травми. Очікується, що бельгієць повернеться на поле до кінця сезону.

Матч-відповідь між “Реалом” і ” РБ Лейпцигом” відбудеться 6 березня на стадіоні “Сантьяго Бернабеу” в Мадриді.

Нагадаємо, жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу Ліги чемпіонів заплановане на 15 березня.

Читайте також:

“Манчестер Сіті” розібрався із суперником та наблизився до чвертьфіналу Ліги чемпіонів (відео)

Шахтар – Марсель: де дивитися і ставки букмекерів на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Гарматний гол Малиновського не допоміг “Дженоа” уникнути розгрому від “Аталанти” у Серії А (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *