Росіяни викрали судно в Карибському морі: воно “спливло” в окупованому Криму

Туристи з Росії викрали яхту в Карибському морі та допливли на ній до Росії. За деякий час судно почали здавати в оренду у Криму.

Про це пише “Baza”.

Викрадення яхти розкрили севастопольські митники. Зазначається, що весною 2019 року туристи з Росії відпочивали на островах Антигуа та Барбуда. Там вони взяли на прокат яхту за 30 мільйонів рублів і перегнали її до Росії. Один із викрадачів зареєстрував яхту за підробленими документами. Судно почали здавати в оренду для прогулянок Чорним морем, тут воно й потрапило в поле зору митників.

Експертиза показала, що один з ідентифікаційних номерів яхти зроблено кустарним способом. Митники звернулися до фірми-власника судна і там підтвердили, що яхту викрали, а ватажок злочинної групи перебуває в міжнародному розшуку.

“Порушено кримінальні справи за двома статтями: 194 КК РФ (ухиляння від сплати митних платежів) і 174 КК РФ (легалізація майна, набутого злочинним шляхом)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Росія звинуватила Україну в обстрілі Бєлгорода 15 лютого. Втім, цікавим є те, що прилетіло по цьому російському облцентру не з території України.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *