Жир і нагар зійдуть самі: як правильно чистити сковороди й каструлі, не пошкоджуючи поверхню

Якщо неправильно доглядати за посудом, незабаром доведеться купувати новий. Досвідчені господині поділилися лайфгаками, як правильно мити каструлі та сковороди, щоб вони служили багато років. Розповідаємо, як правильно доглядати за посудом, чим чистити, щоб не пошкодити його.

Як правильно мити посуд, щоб легко відмивався жир і не пошкоджувалася поверхня

  • Зберігання. Не можна ставити посуд один на одного, оскільки це шкодить його поверхні. Якщо місця для зберігання обмаль, краще перекладати каструлі та сковороди паперовими рушниками.
  • Ополіскування. Після миття посуд не треба ополіскувати дуже холодною чи гарячою водою. Можна пошкодити поверхню каструль і сковорід, також на них після такої води залишаться плями.
  • Замочування. Якщо на каструлях і сковородах є застарілий жир, бруд чи нагар, краще замочити їх на пів години. Таким чином бруд зійде сам, вам треба буде лише вимити посуд мийним засобом, а поверхня залишатиметься неушкодженою.
  • Мийні засоби. Якщо посуду вже багато років, на ньому є нагар і застарілий жир, його краще мити підручними засобами: оцтом, содою, простим милом тощо. В такий спосіб ви з легкістю позбудетеся жиру й нагару, а також не пошкодите поверхню посуду.
  • Сушіння. Не варто залишати посуд вологим. Після миття треба витерти каструлі та сковороди кухонним рушником, тоді поверхня залишатиметься сяйливою.

Читайте також:

Білизна поверне свій первозданний колір: як покращити дію прального порошку в 10 разів

Як позбутися плям на столі від кави й чаю: ці підручні засоби миттєво впораються з проблемою

Як швидко почистити засалені рукави й комір пуховика без прання: плями зійдуть самі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *