Польські перевізники блокують три пункти пропуску на кордоні із Україною: куди краще не їхати

Станом на ранок 7 листопада польські перевізники блокують три пункти пропуску: “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава-Руська”, “Дорогуськ – Ягодин”.

Про це інформує Міністерство відновлення України.

“Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для  функціонування ініціативи “Шляхи солідарності”. Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

“З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи “Шлях”, – наголосили у міністерстві. 

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали страйк на кордоні із Україною. Акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *