У Латвії зробили заяву про наступ російської армії

Швидкі наступальні маневри російської окупаційної армії малоймовірні, адже війська РФ не мають таких величезних ресурсів. Втім, Москва спробує використати теперішню слабкість України у власних інтересах.

Про це заявив командувач Земессардзе (Національної гвардії Латвії), бригадний генерал Каспарс Пуданс, повідомляє Delfi.

“РФ намагається використати теперішню слабкість України у своїх інтересах, проте швидкі наступальні маневри та удари малоймовірні, тому що Москва не має таких величезних ресурсів”, – вважає Пуданс.

Латвійський військовий зауважує, що, можливо, РФ бачить можливість повернути собі ініціативу на тактичному і на стратегічному рівнях, оцінюючи, як довго Україна зможе протриматися та як довго триватиме підтримка союзників. Він також наголошує: у Кремлі розуміють, що здатність ЗСУ чинити опір залежить від підтримки Заходу зброєю.

На думку генерала, Росія намагатиметься рухатися вперед невеликими кроками і навіть, можливо, захопити якусь територію. Втім, головне для агресорки – не програти та не відступити.

Своєю чергою Україна, переконаний Пуданс, зараз здатна вести лише оборонні дії, а для просування ЗСУ потрібні три компоненти: ширша мобілізація, більша підтримка з боку західних країн і нові тактичні оперативні рішення.

“Нове командування має шукати нові ідеї, тобто тактичні оперативні рішення, як не програти війну, і бажано перемогти в ній. Єдиний спосіб виграти цю війну – це фізично знищити сили противника якщо не на всій, то на більшій частині території. Враховуючи ресурси України, малоймовірно, що вона здобуде остаточну перемогу цього року”, – наголосив Пуданс.

Він припускає, що українці можуть спробувати повернути собі стратегічну перевагу не на лінії фронту, а в тилу, на російській території, та завдати шкоди на окупованих територіях. За його словами, українці зацікавлені радше не в ударах по символічних об'єктах, а в завдаванні РФ оперативних втрат – це один з козирів, який можна використати.

Нагадаємо, в інтерв'ю FoxNews президент Володимир Зеленський заявив, що Україна 2024 року планує не лише оборонятися, але й готувати новий контрнаступ. За його словами, у протистоянні з такою країною, як Росія, навіть оборона – це велике завдання і виклик.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *