Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому.
Для чого додавати горілку в тісто
- Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур тісто насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.
- Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
- Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.
- Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
- Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
- Хрустка випічка, наприклад, хмиз, виходять ще хрусткішою.
Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.
Як додавати горілку в тісто
В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.
У дріжджове тісто горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом перед засипанням борошна.
У бездріжджове тісто горілку влити під час замішування і дати настоятися.
Читайте також: