Звикли до обстрілів: як у місті, яке знищує Росія, виживають 14 коней (фото, відео)

На Дніпропетровщині 14 коней живуть на фермі в Нікополі, який щоденно обстрілюють російські окупанти. До вибухів, від яких спочатку тварини розбігалися, додалися проблеми з кормом. Раніше коні катали відвідувачів і тренували спортсменів. А коли прибутки зникли – ледь виживають.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

Коли російські терористи почали обстрілювати Нікополь, коні страшенно боялися і розбігалися світ за очі. Через стрес відмовлялися навіть від води. Нещодавно ворожий снаряд прилетів зовсім поряд зі стайнею.

“Ніхто не постраждав, але вони і налякалися, і втекли по полю, бігали, збирали їх”, – каже власниця коней Тетяна.

Тетяна додає, що з часом тварини звикли до обстрілів.

Раніше сюди приїздили цілими родинами. Хтось тренуватися, а хтось – помилуватися, як скачуть буйногриві. Тетяна тренувала спортсменів з конкуру, це давало непоганий прибуток. Фактично тварини цілком себе забезпечували. Але вже два роки, як сюди майже ніхто не навідується.

“Коли почалася війна, дуже тяжко стало, дуже важко, людей нема, заробітку нема, утримувати їх дуже важко стало”, – каже власниця тварин Тетяна Лобода.

Тільки сіно для 14 коней взимку коштує щонайменше тисячу гривень на добу. Власниця ледь покриває рахунки. Однак коли зателефонував знайомий і сказав, що неподалік на м'ясо хочуть здати молоду кобилу, жінка кинулася її рятувати. Так красуня Емма й опинилася тут.

Попри війну Тетяна активно готується до змагань. Її помічник Малиш, якого теж колись врятувала, має десятки нагород.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 28 лютого 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, на Харківщині фермер втік до РФ, кинувши майже 30 тварин напризволяще.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *