“Під захистом броні”: з трьох гарячих точок України евакуювали ще 15 дітей (фото)

Український підрозділ правоохоронців “Білі янголи” евакуював із місць, розташованих біля лінії фронту, 15 дітей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Як стало відомо, “Білі янголи” вивезли всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному та двох селах Марʼїнської громади: Єлизаветівці й Катеринівці. Зокрема, евакуюватися погодилася родина з двома школярами – малеча до навчального закладу не ходила, оскільки його знищили російські окупанти.

Батьки дітей казали, що звикли до життя в зоні бойових дій, тож поліцейським довелося докласти чималих зусиль, щоб переконати родину виїхати.

“Тепер під захистом броні та Янголів родина дісталася безпечного місця. Вони житимуть у безпечнішому регіоні держави. Діти ходитимуть до школи, – наголосив Ігор Клименко.

В МВС України також додали, що поліцейські щодня возять гуманітарну допомогу до родин, які залишаються у прифронтових селах, і переконують їх виїхати. Таким чином, “Білі янголи” врятували 126 дітей на Донеччині. Триває порятунок дітей з інших прифронтових населених пунктів Донеччини, де оголошено обовʼязкову евакуацію. Станом на 8 листопада залишилося евакуювати 128 дітей.

Нагадаємо, що в населених пунктах Херсонської області, які перебувають під постійними обстрілами російських окупантів, залишаються проживати понад 600 дітей.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *