Росія має перевагу в повітрі: керівник розвідки Естонії дав прогноз щодо Авдіївки

Керівник естонської розвідки, полковник Антс Ківісельг оцінив бої за Авдіївку на Донеччині – як дуже важке протистояння для обох сторін.  

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентці ТСН Оксані Радіоновій у Таллінні. Ця розмова стала можлива завдяки підтримці Європейського союзу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ексклюзив! Керівник розвідки Естонії – про плани Путіна, військовий потенціал РФ та деокупацію Криму

“ЗСУ чинять організований опір на ешелонованій лінії оборони. З військової точки зору  роблять там все можливе – по максимуму. Однак, попри втрати, найближчими тижнями Росія продовжить наступ з теперішньою інтенсивністю бойових дій”, – зазначив він. 

За словами Ківісельга, росіяни будуть намагатися захопити Авдіївку до кінця цього року І хоча це місто не має стратегічного військового значення. Однак дуже важливе з пропагандистської точки зору. 

“У разі успіху, перемога виправдала б в очах російського народу необхідність подальшої агресії в Україні й повної окупації Донецької та Луганської областей”, – зазначив він.

Полковник Антс Ківісельг також відповів на запитання щодо прогнозу перемоги України у війні.

“У мене немає чіткої інформації, коли це може відбутися, але від всього серця я бажаю, щоб це відбулося якнайшвидше. Наразі ситуація важка. Росія встигла облаштувати лінії оборони, має перевагу в повітрі”, – резюмував він.

Нагадаємо, військові експерти дали прогноз на 2024 рік – коли закінчиться війна в Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *