Дитячу казку обірвав удар безпілотника: в Одесі завершили пошукову операцію — усі подробиці

Доки тривала пошукова операція в Одесі, містяни до останнього сподівались на диво, але напередодні з-під завалів рятувальники дістали ще двох загиблих дітей.

Що відбувається зараз на місці трагедії йдеться в сюжеті ТСН Сергія Осадчука.

Що відомо про загиблі родини

Майже дві доби працювала важка техніка, а рятувальники обережно розбирали цеглину за цеглиною в надії дістати з-під завалів живих людей. Однак ворожий безпілотник не залишив шансів ані дорослим, ані дітям. Після кожного повідомлення про страшну знахідку — з родичами загиблих працювали психологи.

“Дуже складно коли це діти, особливо маленькі, бо ти розумієш що зруйноване майбутнє і його плани — ті, які могли ці діти побачити, внести до нашого суспільства, до нашого життя, але якщо це доросла людина, це не менш важко для родичів та близьких”, — каже голова психологічної служби ГУ ДСНС в Одеській області Ольга Деменнікова.

Це архівне відео родини, в якій загинула мама та маленький син — момент виписки з пологового Ганни та її новонародженого Тимофія. Їх зустрічає старша донька, батько на руках несе малюка. Під час ворожої атаки чоловік втратив і дружину, і чотиримісячного сина. Йому самому життя врятувала донька — вона попросила батька почитати їй на ніч казку і він вийшов з кімнати, яку кількома хвилинами пізніше потрощило ударом дрону.

“У нас бувало, що приходив до неї в кімнату, щоб почитати їй, і вона засинала, а потім кохана дружина мене кликала, і ми були у сусідній кімнаті. І так сталося, що ми заснули з донечкою, а дружина з синочком. І вона мене не покликала. Ви знаєте, мене заспокоює лише те, що моя дівчинка залишилася живою, бо я не знав як жити далі”, — розповів чоловік загиблої Сергій Гайдаржи.

Коли рятувальники врешті дозволили жителям зайти всередину будинку, Сергій побачив напівзруйновану квартиру.

“Кімната там, де був Сергій з Лізочкою, вціліла, і ми хотіли забрати усі дитячі речі. Там, де була Ганна з Тимофієм, воно все завалилося і там нічого немає”, — розповіла сестра загиблої Ганни Надія Сідак.

Кількома поверхами вище жила багатодітна родина переселенців із Маріуполя. Під час розбирання завалів рятувальники спочатку знайшли тіло батька, а згодом — і матері. Вона обіймала доньку, якій не було і року. Загинули і старші діти, їм було вісім та десять років. Ще в одній родині загинув батько і трирічний син. На місце трагедії одесити досі несуть квіти та дитячі іграшки.

“Кожен міг опинитися на їхньому місці. Ми живемо неподалеку, теж переселенці, теж два рази втратили житло. І найдорожче  — це життя, особливо життя дітей”, — кажуть люди.

Що відомо про поранених

Внаслідок атаки безпілотника тяжкі поранення дістали ще четверо людей. Нині вони у лікарнях.

“Вони були у край важкому стані, стан стабілізувався. І ще один постраждалий — у нього перелом кісток, але стан стабільний. Я думаю на більш швидке одужання. Стосовно жінки, яка вагітна, — вона під наглядом лікарів”, — розповіла заступниця міського голови Одеси Світлана Бедрега.

Скільки квартир зруйновано

Через вибух дрона вщент зруйновані 18 квартир від 1-го до 9-го поверху. Панельний дім склався наче картковий. Поки тривала рятувальна операція, стан пошкоджених конструкцій досліджували фахівці.

“Паралельно з цим фахівці будівельної академії працюють для того щоб дослідити будинок, тому що та права частина від сходів — вона більш-менш вціліла до ліфтової шахти, після цього буде прийняте рішення, яким чином будуть проводитися демонтажні роботи”, — повідомив перший заступний міського голови Олександр Філатов.

Це спальний масив, тут нема військових або стратегічних об'єктів — лише житлові будинки. Військові кажуть — то міг бути спланований удар росіян, аби залякати мирне населення. А такі масштабні наслідки міг спричинити дрон зі збільшеною кількістю вибухівки. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Наймасовіша загибель цивільних в Одесі! Все що відомо про загиблих після удару “Шахеда”

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *