Як “СУшкопад” вплинув на спроможності РФ завдавати авіаударів: гучна заява військових

Російські окупанти в сухопутному наступі вже мають меншу підтримку з повітря.

Про це в ефірі “Еспресо” повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

За його словами, протягом останньої доби окупанти здійснили 1175 обстрілів і завдали 144 удари дронами-камікадзе – вони стали додатковим суттєвим засобом ураження, ккрім артилерії. Крім того, росіяни здійснили 26 авіаційних ударів.

“Якщо подивитися на статистику авіаударів, то вже можна стверджувати, що завдяки “СУшкопаду”, коли наші Повітряні сили засобами ППО вибивають російські літаки, насамперед Су-34, за лінією розмежування на території, яку контролює противник, кількість авіаударів з боку росіян за останні два-три тижні скоротилася вдвічі”, – наголосив Дмитро Лиховій.

Він також підкреслив, що в середині лютого ворог завдавав 50-70 авіаударів за добу, наразі ми говоримо про 15-20 авіаударів за останні кілька діб.

“Це означає, що росіяни менше використовують керованих авіабомб, а це означає, що їхня піхота в сухопутному наступі має меншу підтримку з повітря. Тобто результативність російських штурмових дій уже менша”, – зауважив Лиховій.

Нагадаємо, що російські окупанти зазнали відчутних втрат серед екіпажу після потоплення українськими силами патрульного корабля “Сергей Котов” у Чорному морі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *