Руки і ноги вчительки муміфікувалися після зараження, яке, на її думку, було просто застудою — фото

Вчителька середньої школи з Техасу, США, якій ампутували всі чотири кінцівки після того, як вони почорніли і стали муміфікованими після, здавалося б, звичайної інфекції, каже, що вона вважає за краще бути щасливою попри жахливі випробування.

Про це пише Today.

51-річна Шеррі Муді почала відчувати, як вона думала, застуду під час шкільної поїздки у квітні 2023 року, і не звертала на це уваги. Але за декілька днів у неї піднялася висока температура. Прокинувшись якось уночі з утрудненим диханням, вона пішла до лікарні.

“Я ніколи в житті не зверталася до відділення невідкладної допомоги, — сказала вона. — Я була дуже здорова, у чудовій формі. Я правильно харчувалася, займалася спортом”.

Лікарі визначили, що вона страждає на подвійну пневмонію, яка, за їхніми словами, була зумовлена стрептококом — бактерією, що спричиняє запалення горла.

В її організмі стався септичний шок — небезпечна для життя реакція на інфекцію, яка серйозно знижує кров'яний тиск у організмі.

“Мені довелося гуглити, що таке сепсис. Я гадки не мав. Ми досить здорові люди, — сказав її чоловік Девід. — Я дуже швидко зрозумів, що ми потрапили в серйозну ситуацію. Я був наляканий до смерті”.

Ситуація ускладнювалася тим, що Шеррі приймала ліки від артриту, які послабили здатність її організму боротися з інфекцією.

Девід описав випробування Шеррі як “ураган п'ятої категорії, що насувається”: “Їй не було чим боротися. Наче вона пішла на війну без солдатів”.

Шеррі, матір дорослого сина, була введена в кому медиками, які лікували її препаратами, що намагалися повернути приплив крові до життєво важливих органів за рахунок кровообігу в руках та ногах.

“Я буквально бачив, як у моєї дружини вмирали ноги і руки”, — сказав Девід.

Жахливі фотографії показують саме це: Шеррі сидить на краю лікарняного ліжка, від її тіла йдуть трубки, а її руки та ноги чорні. “Вони були чорними і муміфікованими”, — додав він.

Після порятунку її життя лікарі вирішили, що руки та ноги Шеррі необхідно ампутувати нижче ліктів та колін. Вона розповіла, що спочатку плакала, але почувалася спокійно попри новини, які змінили її життя.

Ампутації провели у червні 2023 року, і до серпня вона повернулася додому.

Девід і Шеррі пристосовуються до нових реалій свого спільного життя. Він залишив роботу, щоб постійно дбати про дружину. Але обидва намагалися обрати щастя та не дозволяти труднощам визначати їхнє життя.

“Я просто обираю бути щасливою, — сказала Шеррі. — Це не означає, що я не маю зривів час від часу, і я просто трохи плачу. Я не дозволяю цьому тривати довго”.

Девід, як і раніше, захоплюється силою своєї дружини, кажучи, що йому здається ніби йому важче впоратися з труднощами, тоді як вона залишається непохитною.

Нагадаємо, чоловіку, який жив із “двома головами” 15 років, видалили величезну пухлину. Вона почала зростати, коли йому було 24 роки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *