Стало відомо, скільки українських журналістів перебувають у полоні в Російській Федерації

Щонайменше 25 журналістів зараз у полоні в РФ. Йдеться як про полон, так і про утримання в місцях неволі кримсько-татарських громадянських журналістів.

Про це під час пресконференції в “Укрінформі” заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

“Щонайменше 25 журналістів перебувають у полоні. Ми називаємо полоном і утримання в місцях неволі кримсько-татарських громадянських журналістів”, – заявив Томіленко.

Він розповів про Владислава Єсипенка, Ірину Данилович, яких несправедливо затримала окупаційна російська влада в Криму та утримує їх у неволі.

Томіленко також зазначив, що ув'язнено журналістів, яких затримали на тимчасово окупованих від початку повномасштабного вторгнення територіях України.

Він повідомив про затриману окупантами Вікторію Рощину, яка працювала на тимчасово окупованій території кілька місяців тому, і з нею досі немає зв'язку.

Росіяни утримують у полоні Ірину Левченко, яка висвітлювала події в Мелітополі та Запоріжжі.

Томіленко повідомив і про Дмитра Хилюка – журналіста інформаційного агентства “УНІАН”, якого окупанти забрали в полон під час спроби окупації Києва та Київщини, наразі він перебуває в одній із в'язниць Росії.

Нагадаємо, російські пропагандисти розповсюджують інформацію про українських військовополонених у складі угруповання “Каскад”, які вирушають на фронт воювати проти своїх.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *