Виплати ВПО: що буде з допомогою переселенцям у березні

Україна продовжить виплачувати фінансову допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО), незважаючи на відсутність фінансової допомоги від країн Заходу.

Так, у березні держава виділить із бюджету кілька мільярдів на виплати ВПО, повідомили в Міністерстві соціальної політики у відповідь на інформаційний запит агентства “Укрінформ”.

Зазначається, що в березні грошову допомогу виплатять 1,5 мільйона українцям, які мають статус ВПО. Загалом на виплати для переселенців протягом першого місяця весни витратять майже 4 мільярди гривень.

“За даними з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, починаючи від 2014 року до сьогодні в Україні зареєстровано 4,9 мільйона осіб. З них 3,6 мільйона громадян, яким довелося вперше залишити своє місце проживання після повномасштабного вторгнення РФ до України”, — ідеться в повідомленні.

Державна допомога для переселенців поки що не змінилася:

  • 2 тисячі гривень виплачують повнолітнім громадянам;
  • 3 тисячі гривень — дітям до 18 років і громадянам з інвалідністю.

Нагадаємо, від 1 березня 2024 року допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам розраховуватимуть, з огляду на реальну потребу родини в допомозі. Також держава перевірятиме рівень інтегрованості людини в економічний розвиток країни. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *