Скільки розпіарених танків “Армата” має РФ і скільки планує виготовити: дані від ГУР

За наявними даними, РФ має у своєму розпорядженні близько 20 розпіарених танків Т-14 “Армата”, які належать до дослідної партії.

Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) у відповідь на запит видання АрміяInform.

За наявними даними розвідки, РФ за весь час, від 2009 року, спромоглася випустити близько 20 одиниць. І це – дослідна партія.

Станом на кінець 2023 року танк “Армата” так і не пройшов у Росії державних випробувань і не був прийнятий на озброєння армії окупантів.

Водночас Росія планує виготовити 29 танків “Армата” впродовж 2024 року. Проте, найімовірніше, план не вдасться виконати.

“Але найймовірніше, що цей план не буде виконано. Так, 2023 року із запланованих 29 одиниць не було виготовлено жодного танка”, – йдеться в повідомленні ГУР.

Також у ГУР повідомили, що російські окупанти не використовували Т-14 “Армата” в бойових діях проти України.

Раніше у британській розвідці повідомили, що РФ не відправила танк “Армата” до України через загрозу втратити його в бою.

Водночас у квітні й липні 2023 року окупанти запевняли, що їхні “Армати” вже воюють на фронті. В серпні 2023 року російські пропагандисти заявили про “виведення танків із зони бойових дій”. Проте доказів, що хоча б одна “Армата” була на передовій, росіяни не надали. Керівник ГУР Кирило Буданов зазначав, що на фронті танків “Армата” не було.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *