Антитренди 2024 року: що вийшло з моди і який одяг краще не носити

2024 рік приніс у світ моди нові тренди. Водночас на задній план відходять і ті речі, які ще минулих сезонів були на піку популярності. Чимало весняно-літніх колекцій брендів визначили головні тенденції, що пануватимуть наступні кілька місяців.

Які речі будуть у тренді 2024 року, а з чим варто розпрощатися – читайте далі.

Антитренди 2024 року

Джинси “мом”

Ця модель джинсів залишалася актуальною тривалий час. Вони вміло приховували недоліки фігури та підкреслювали переваги. Проте їхній час минув.

Занадто високе посадження

Цей тренд залишався популярним роками, хоча й викликав суперечки серед стилістів. Тепер до нас знову повертається низьке посадження. Це стосується як спідниць, так і джинсів та штанів. Проте експерти моди радять жінкам не довіряти сліпо тенденціям, а краще вибирати речі за фігурою.

Рожевий колір

Рожевий колір, який заполонив 2023 рік, стає антитрендом 202-го. На його місце приходить червоний.

“Карго”

Цей тренд лише почав набирати обертів, які уже відходить назад. Штани, спідниці, жилетки, комбінезони та сукні-карго з численними кишенями справді були на піку останні кілька років. Однак 2024 року така модель уже вважається застарілою.

Місце карго в цьому сезоні займуть карпентери, або штани робітників — прямі джинси з потертостями й кишенями для інструментів.

В'язаний жилет

Цього року жилетки втрачають популярність. Та якщо в вашій шафі ще є цей предмет одягу, спробуйте стилізувати його в стилі “офісні сирени”.

Одяг з перлинами

Замість одягу з перлинами та стразами варто звернути увагу на одяг кольору металік.

Штани “сигарети” або “дудочки” — тренд 2024 року

Вузькі штани, які ще мають назву “сигарети”, неочікувано повернулися в моду. Штани-“дудочки” були модними ще в 1950-1960-х роках, згодом повернулися у тренди в нульових і цього сезону переживатимуть своє відродження.

Також 2024 року будуть не в моді:

  • мікросумки
  • бомбери
  • мініспідниці
  • широкий каблук
  • обтислі речі

Штани “сигарети” або “дудочки” знову в моді

Штани “сигарети” — один з трендів 2024 року. Їх можна доповнювати жакетом, білою сорочкою, светром або лонгслівом. Також вони ідеально “сидітимуть” з приталеними блейзерами, які також є актуальними цього сезону.

Завдяки тонким і прямим лініям вони звужують силует та роблять нас стрункішими. Бренди презентували цю модель здебільшого в чорному кольорі. Але актуальними також будуть штани сірого або кавового кольору.

Вишуканий вигляд вони матимуть з блузками та пишними бантами, які додадуть образу особливої родзинки.

Весною доповнити штани “сигарети” можна туфлями на підборах, пісочними тренчами та елегантними довгими пальтами в чорному або сірому кольорі.

Головні модні тренди весна-літо 2024

Квіткові мотиви

Квітковий мотив залишається з нами і 2024 року. Цього сезону варто звернути увагу на картаті візерунки або зупинитися на анімалістичних, які, до речі, теж повертаються у тренди. Троянди тут стали головним об’єктом, яким надихалися бренди.

Червоний

Після тотального рожевого у тренді переважатимуть глибші відтінки, зокрема червоний, а також усі його відтінки. Його дизайнери використовували на різних моделях одягу та фактурах, особливо акцентуючи на шкірі.

Якщо говорити про поєднання з іншими кольорами, то тут червоний комбінуватимемо з базовими відтінками, експериментуватимемо, додаючи інші яскраві тони, або створюватимемо total red look.

Драпірування

Драпірування залишається одним зіз стилістичних прийомів з тканинами, які використовуватимуть дизайнери цього року.

Драпірування дозволяє одягу набувати різних форм, прилаштовуючись до фігури та створюючи зовсім різні силуети, тож зовсім не дивно, що це стало справжнім трендом 2024-го.

Небесно-блакитний колір

Не червоним єдиним. На противагу спокусливим та яскравим відтінкам прийшов тренд на пастельні й ніжні тони, що надаватимуть невагомості образам. Такий колір ідеально підкреслить весняне вбрання. А ще його легко поєднати з іншими відтінками — також пастельними чи, навпаки, яскравими. 

Бахрома

Бахрома додає речам текстурності та грайливішого настрою. Її дизанери поєднують у різних варіаціях: від яскравих відтінків до сяйливого металіка; короткі стрічки тканини, довгі нитки чи взагалі мотузки; на спідницях, топах, сукнях і сумках. Залишається лише обрати те, що найкраще підійде саме для ваших образів.

Нагадаємо, ми також розповідали про антитренди 2024 року.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *