Миттєвий ракетний удар по Києву: експерт про версію з балістикою і “привітання” РФ для СБУ

Після ранкового удару по Києву експерти з’ясовують: чим саме РФ атакувала місто, адже вибухи у столиці пролунали через декілька секунд після увімкнення сигналу повітряної тривоги.

Уламки в чотирьох районах

Над Києвом збили дві балістичні ракети, які були запущені з окупованого Криму.

Оодин уламок ракети залишив після себе величезну вирву у приватному секторі Києва в Солом’янському районі, а в Печерському зруйнував триповерхову будівлю Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

На щастя, минулося без загиблих, поранень зазнали десятеро людей. Уламки від ракет також впали в Дарницькому та Голосіївському районах.

“Циркон” чи “Онікс”?

Експерти погоджуються, що обидві ракети були балістичними, бо долетіли до Києва за лічені хвилини. А ось були це потужні північнокорейські ракети чи російський “Циркон”, мають визначити фахівці після збору та вивчення уламків.

“Гадаю, що це може бути як “Циркон”, так і “Онікс”, або ж вдосконалена північнокорейська балістична ракета. Тут вже слово за експертами, які мають відшукати та вивчити уламки ракет. Гадаю, що вони є у знищеній будівлі на Печерську. Нагадаю, що місто вже обстрілювали ракетами “Циркон”, і потрібно робити відповідні висновки, адже ворог знову може використати ці ракети”, – розповів сайту ТСН.ua Ігор Романенко, військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу (2006-2010 рр).

Що було ціллю для ворога?

Експерт також назвав можливу ціль, яку ворог планував уразити в Києві. Обидві ракети летіли до центру столиці.

“Сьогодні день Служби безпеки України. Тому думаю, що в такий спосіб РФ намагалася “привітати” співробітників СБУ. Гадаю, це одна з причин завдавання такого ракетного удару”, – зазначає Ігор Романенко.

Що потрібно для збиття таких ракет?

Експерт додає, що в цьому разі вдало відпрацювала ППО. Але він не виключає повторних атак подібними ракетами по Києву.

“Щоб знищувати такі балістичні ракети ще на підльоті до столиці, нам потрібна більша кількість потужних зенітно-ракетних комплексів з протиракетними можливостями або ж літаки-винищувачі п’ятого покоління. Літаки п’ятого покоління можуть ефективно збивати балістичні ракети. Це можуть робити як винищувачі п’ятого покоління Gripen, так і американські. Але нам, на жаль, не дають F-16 середньої модернізації. Що вже казати про моделі п’ятого покоління. На жаль, маємо те, що маємо”, – підсумовує Ігор Романенко.

Раніше сайт ТСН.ua розповідав про ракетну атаку на Київ: в КМВА оновили дані про наслідки (фото).

Читайте також:

Ракетний удар по Києву: чим він унікальний і куди саме цілилися окупанти

Загадковий свист ракети над Києвом: експерт пояснив, чим міг атакувати Путін і до чого тут “удар помсти”

Ракетний голод для української ППО: як захиститися від ракет Путіна і до чого тут Швеція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *