Правила підживлення гортензій навесні: кущики квітнутимуть безперервно

Насамперед фахівці радять обирати спеціальні добрива для гортензій, які можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. В них містяться оптимальні пропорції всіх необхідних цій рослині речовин, зокрема фосфору, азоту, калію тощо.

Не варто ігнорувати й органічні добрива. Особливо корисними для гортензій є перегній та компост. Вони допомагають збагатити якість ґрунту, значно покращити його структуру.

Підживлення гортензій треба починати навесні, коли рослина лише прокинулася. Після зимового періоду вона особливо потребує догляду та збагачення мікроелементами. Тільки так можна добитися активного зростання.

Далі підживлення повторюють кожні 4-6 тижнів протягом усього сезону. Так ви зможете забезпечити рослину поживними речовинами, які їй потрібні для пишного квітіння.

Сухі добрива садівники радять розсипати навколо коренів так, щоб уникнути потрапляння на квіти та листя. Пам'ятайте, що це може навіть призвести до їх опіків, що дуже шкодить рослині. Важливо також дотримуватися інструкції з використання добрива, яку виробники зазвичай зазначають на пакованні, щоб не перегодувати кущики.

В період активного цвітіння гортензії потребують збільшеної кількості фосфору, який допомагає стимулювати розквітання та робить кольори насиченішими. Однак і тут важливо не переборщити, адже надмірне використання цього мікроелементу призведе до виснаження рослини.

Будь-яке підживлення буде ефективним лише за достатньої вологи. Тому гортензії треба регулярно поливати, особливо в спекотні дні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *