Армія РФ сповільнила наступ на одному з напрямків: подробиці від ISW

Українські Збройні сили сповільнили темпи просування окупаційної російської армії на захід від Авдіївки Донецької області після захоплення цього міста 17 лютого.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що військам РФ вдалося досягти лише незначних тактичних успіхів на інших напрямках фронту. Наразі Сили оборони України не дозволяють окупантам досягти значних успіхів вздовж всієї лінії фронту. Втім, наголошують в ISW, затримки з наданням військової допомоги з боку США можуть збільшити шанси Росії для цього. 

“Російські війська, ймовірно, мають на меті змусити Україну витратити матеріальні засоби, які вона інакше могла б накопичити для оборонних зусиль цього літа та для можливих пізніших контрнаступальних операцій у 2024-му чи 2025 році”, — йдеться у звіті. 

Аналітики також цитують українського президента Володимира Зеленського, який в інтерв'ю CBS News заявив, що українські військові стримали наступ РФ впродовж зими 2023-2024 років та стабілізували оперативну ситуацію. Втім, наголосив глава держави, ЗСУ не готові до оборони від чергової великої наступальної операції ворога, яка передбачається в травні або червні цього року. 

“Російські війська, ймовірно, продовжуватимуть підтримувати темп своїх наступальних операцій до весни 2024 року, незважаючи на складні погодні умови та рельєф місцевості, щоб скористатися нестачею матеріальних засобів у ЗСУ до прибуття очікуваної обмеженої західної допомоги у сфері безпеки”, — додають в Інституті.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський пояснив, що ЗСУ залишили Авдіївку, бо росіяни мали перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, було ухвалено рішення про вихід з міста. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *