Чому чоловіки лисіють як молодими, так і старшими: чи допоможе пересадження

Для чоловіків, які лисіють, болючим питанням стає те, як приховати лисину. Постійно носити капелюх може бути незручно. Проте можна використовувати перуку, але її також треба підібрати під себе, або, наприклад, піти на крайній крок і пересадити собі волосся.

ТСН.ua розповість, чому чоловіки лисіють та як можна приховати залисини.

Чому чоловіки лисіють

Так, чоловіки можуть лисіти з різних причин, і часто це є результатом поєднання генетичних, гормональних та інших чинників. Наприклад, облисіння може бути спадковим. Якщо у чоловіка є родинна історія облисіння, ймовірність випадіння його власного волосся збільшується.

Крім того, впливати можуть і гормональні зміни. У деяких чоловіків волосяні фолікули чутливі до дигідротестостерону, що може призвести до зменшення розміру фолікул і зростання волосся, яке стає тоншим і коротшим.

Впливає на облисіння і стрес та старіння. Психологічний стрес може мати вплив на здоров'я, спричиняючи як випадіння волосся, так і прискорене облисіння. Крім того, з віком функція фолікул волосся може погіршуватися, що також призводить до його випадіння.

Як приховати облисіння

Приховати облисіння у чоловіка можливо. Для цього є декілька різних методів: як органічних, так і штучних.

Як приклад, чоловік, що лисіє, може коротко постригтися. Тоді залисина не виділятиметься з загальної “картини” та не привертатиме до себе увагу, оскільки коротке волосся рівномірно розподіляється по голові.

Найочевиднішим варіантом буде використання шапки чи капелюха. Ви можете підібрати собі головний убір під власний стиль і смак. Проте далеко не всі полюбляють носити капелюхи, тому для них є інший лайфгак – застосування штучного волосся.

Це може бути радикальним рішенням, але використання перуки допоможе повністю приховати лисину та створити вигляд повного волосся. Крім того, додати до цього можна й гелі, воски та муси, які здатні приховати лисину, створюючи об’єм і текстуру волосся.

Чи допоможе пересадження волосся

Пересадження волосся, відоме також як трансплантація, є процедурою, яка зазвичай виконується кваліфікованим лікарем-хірургом або дерматологом. До цього потрібно спочатку підготуватися і спланувати процедуру, порадитися з фахівцями та узгодити всі тонкі моменти.

А вже після завершення процедури важливо дотримуватися інструкцій вашого лікаря щодо догляду за пересадженим волоссям, а також профілактики можливих ускладнень.

Проте також важливо додати, що незалежно від того, який метод ви обираєте, важливо почуватися комфортно та впевнено з тим, який вигляд ви маєте.

Нагадаємо, що чоловік, який ще в дитинстві випав з балкона, і його батькам сказали, що він не зможе жити нормальним життям, через десятиліття здивував навіть медичних експертів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *