Ви робили неправильно: як швидко та ефективно прибрати у квартирі

В кожному будинку або квартирі неможливо нормально жити без прибирання. Хтось наводить порядок щодня, хтось – раз на тиждень. Однак багато хто любить чистоту, але не любить займатися прибиранням.

З чого почати, як не витратити на прибирання весь вихідний, чому процес розтягується на години – в матеріалі Home Maid Better.

Увімкніть гарну музику й розпочніть

Огляньте приміщення, яке хочете прибрати. Озирніться навколо та знайдіть, чи нема якихось серйозних проблем, які треба вирішити. Навіть пляма від вина на килимку, лупа домашнього улюбленця на стільці або слід від чашки на столі привернуть вашу увагу.

Приберіть непотрібні речі

Подивіться на свій простір або пройдіться ним, приберіть предмети, яких там не має бути або які є непотрібними. Це може бути взуття в передпокої, мокрі рушники або використані тарілки і прибори на обідньому столі. Віднесіть усі недоречні речі на їхнє місце. Що стосується позбавлення від речей, пам'ятайте, якщо вони не є гарними, корисними або значущими, їм не місце у вашій оселі.

Пил на поверхнях

Візьміть пилосос, щоб прибрати пил. Деякі місця важкодоступні, але саме там з часом збирається більше пилу, ніж в інших. Пропилососьте подушки й ковдри. Використовуйте пилосос або ганчірку без ворсу та протріть усі поверхні.

Проведіть пальцями по всіх поверхнях, перевіряючи, чи немає пилу. Перш ніж витирати пил, пропилососьте, оскільки пил може знову осісти на запилених поверхнях. На цьому етапі очистьте плями від води зі змішувачів, раковин, кахлю у ванній кімнаті та з унітазу, використовуючи відповідні інструменти та суху ганчірку.

Миття підлоги

Використовуйте швабру та відро з мийним засобом для підлоги. Щоб запобігти появі на ній розводів, використовуйте кругові рухи. Щоб надати природного блиску підлозі, достатньо протерти її шваброю. Використовуйте відповідний мийний засіб та інструменти для прибирання залежно від типу підлоги, яку ви миєте.

Приберіть сміття

Після того, як підлога буде вимита, винесіть сміття. Ви також можете завантажити посуд до посудомийної машини (чи помити його власноруч) і покласти білизну для прання.

Прибирання квартири може бути швидким, легким і простим. Все, що вам потрібно – це певне бажання, правильний настрій і, звісно ж, гарні засоби для прибирання.

Раніше ми писали про те, як швидко та ефективно прибрати в оселі.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *