Які дерева біля дому захищають від лиха і притягують щастя, а які накликають біду

Як відомо, рослини мають багато цілющих властивостей. А ще вони здатні давати сили, притягувати успіх і захищати від біди. Наші предки користувалися могутністю дерев, щоб уберегти себе та свою родину. Розповідаємо, які дерева треба садити біля подвір’я, щоб у родині був спокій і достаток, а які не варто, щоб не накликати негараздів.

Які дерева біля дому захищають від лиха, а які накликають біду

  • Береза. Це вкрай потужний захисник. Її гілками в давнину захищали будинок, худобу і врожай на городі від нечистих сил. Якщо обійняти стовбур берези, у людини відновлюються сили і повертається втрачена енергія. Але дерево має рости за межами подвір’я. Під ним можна поставити лавочку, тоді береза не впустить на поріг вашого дому жодного лиха. Також це дерево садили біля будинку, бо вірили, що в нього ніколи не влучає блискавка.
  • Дуб. Це символ могутності та влади. Але тут думки розділилися. Одні вважають, що дерево приносить у родину добробут, інші ж думають, що воно несе смерть чоловіка в родині. Згідно з народними прикметами, дуб приймає лише сильних і мужніх людей, інших він може погубити. Тому дерево є символом відваги та могутності воїнів. Але краще садити його не у себе на подвір’ї, а десь за парканом, якщо хочеться мати захист і силу дуба.
  • Клен. Дерево має цілющі властивості, тому наші пращури активно користувалися його гілками та листям для лікування хворих. Якщо посадити це дерево біля будинку, то можна не боятися негативу, вдома не буде сварок. Клен приносить довголіття, міцне здоров’я, любов і достаток в родину. Аура дерева сприятлива для налагодження міцних стосунків, несе спокій і впевненість у собі.
  • Ялина. Вважається, що це дерево несе негативну енергетику, тому його ніколи не садили біля подвір’я. Наші предки були переконані, що ялина може стати причиною безпліддя. Але насправді це зовсім не так. Дерево влітку накопичує сили та енергію, а взимку ділиться з тими, хто їх потребує. Тому коли не вистачає життєвих сил, можна обійняти ялину.
  • Осика. Це дерево вважалося проклятим, проте його завжди використовували як оберіг проти нечисті. Тому осику ніколи не садять біля обійстя, щоб не накликати біди.

Читайте також:

Фортуна, гроші та успіх завжди на їхньому боці: названо імена найщасливіших жінок

Про що розповість перша літера вашого імені: який ваш характер та доля

8 побутових речей, які негативно впливають на наше життя: перевірте за списком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *