Трипільську ТЕС атакували ракети Х-69: які неприємні особливості цієї зброї — експерт

Модернізовані крилаті ракети авіаційного базування Х-69, якими російська терористична армія атакувала Трипільську ТЕС, можуть запускати тактичні бомбардувальники різних модифікацій. Тому до такого повітряного удару складніше підготуватися.

На цьому наголосив військовий експерт Андрій Крамаров в ефірі Radio NV.

“Її носієм можуть бути Су-30, Су-34, Су-35 і Су-57.  Уявіть собі, скільки разів піднімається їхня тактична авіація за день. І питання — це зараз буде завдано знову удару керованими авіабомбами із Су-34 чи буде випущено цю крилату ракету”, —  зауважив він.

За словами експерта, ще одна неприємна особливість цієї ракети полягає в тому, що вона має низьку висоту польоту та може опускатися майже до 20 метрів над поверхнею, що ускладнює її виявлення. Однак цю ракету можуть збивати сучасні системи ППО, наприклад, NASAMS або IRIS-T. 

Андрій Крамаров зазначив, що Х-69 не має значної дальності польоту, але досить потужна: бойова частина — 300 кілограмів. 

“Загалом це просто глибока модернізація ще радянської ракети Х-59”, — підсумував він.

Нагадаємо, у Повітряних силах повідомили, що російські війська вдарили про Трипільській ТЕС у Київській області відносно новими ракетами Х-69 —  покращеною версією системи Х-59. Українські оборонці вивчають, як їм можна протидіяти.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *