Суд виніс вирок Іллі Киві: нардепа визнали винним за чотирма статтями

Личаківський райсуд Львова 13 листопада виніс вирок екснардепу від партії ОПЗЖ Іллі Киві – його заочно засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Про це повідомила пресслужба суду.

У чому суд визнав винним Киву

Суд визнав Киву винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.3 ст. 109 – публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення держвлади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації;
  • ч.1 ст. 111 – державна зрада;
  • ч.2 ст. 436-1 – публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади;
  • ст. 436 – публічні заклики до агресивної війни.

Суд розглядав справу Киви у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), адже політик переховується від органів слідства на території Росії, а також оголошений у міжнародний розшук.

У суді звернули увагу, що вирок ще не набув законної сили і протягом 30 днів може бути оскаржений у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, ще у березні 2022 року Киву позбавили статусу народного депутата України.

Додамо, що на початку повномасштабного вторгнення Росії Кива закликав президента країни-агресорки Володимира Путіна застосувати проти України ядерну зброю. Висловлювання політика зацікавили ГУР Міноборони України.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Зрадники! Хто з українських політиків утік до Путіна під час війни?!

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *