Коли закінчиться війна в Україні: невтішний прогноз західного офіцера

Росія налаштована на довгострокову війну. Її ціль – знищити українців.

Таку думку в інтерв’ю для ТСН.ua дав офіцер запасу британської армії, професор безпеки та військових досліджень, голова-засновник програми Критичних безпекових досліджень в Інституті післядипломної освіти Дохи Омар Ашур.

На його думку, для довгострокотових дій вигідна гібридна війна, яка є набагато ефективнішою й економнішою. Саме такий сценарій обере Путін. 

“Коли росіяни спробували звичайну конвенційну війну, то втратили понад 150 тис. Плюс Путін тепер ізгой. Згадайте, після 2014 року всі збиралися до нього в Москву. Тож вони, мені здається, повернуться до гібридних дій, а це означає одне: Україні потрібно зміцнювати оборону. Це довгостроковий стратегічний проєкт, бо ваш сусід має стратегічний намір знищити вас”, – зазначив він. 

Британський офіцер порадив Україні зміцнювати оборонні та наступальні можливості. 

“Вам потрібно зміцнити свій захист як звичайний, так і в складі НАТО, можливо, під ядерною парасолькою або за допомогою ядерної зброї, а також, сподіваюся, за допомогою значних гібридних можливостей, як оборонних, так і наступальних. Тому треба мати союзників, пропаганду, інформаційно-психологічні операції. І це довготривала війна. Якщо хтось каже вам, що завтра настане мир і все зміниться, я був би дуже скептичний”, – підкреслив Омар Ашур.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю він оцінив, чи вдався контрнаступ ЗСУ.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Інтрига на фронті та шалені успіхи ЗСУ на Кримському напрямку | Мусієнко

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *