Що приготувати на вечерю в духовці швидко та оригінально: ви будете в захваті від цих страв

Погодьтеся, часу на приготування їжі не завжди вистачає, а інколи ще й бракує ідей, що приготувати швидко та смачно.

ТСН.ua зібрав для вас підбірку смачних і швидких страв у духовці.

Запечені курячі крильця з травами

Інгредієнти:

  • курячі крильця без кінчиків – 1 кг;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • сік половини лимона;
  • кілька порізаних гілочок чебрецю, петрушки або іншої зелені.

Приготування: 

1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Обваляйте крильця в суміші солі, перцю, оливкової олії та лимонного соку (трохи залиште). Викладіть крильця на деко так, щоб між ними було достатньо місця, і покладіть до духовки.

2. Готуйте 15 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 10-15 хвилин. Посипте крильця нарізаними травами й цибулею, збризніть лимонним соком і подавайте. За бажанням можна додатково приготувати гарнір з картоплі або рису.

Запечені човники з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.;
  • філе куряче – 250 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • 1 цибулина;
  • оливки чорні – ½ банки;
  • твердий сир – 100 г;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • кетчуп;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Куряче філе нарізати кубиками та обсмажити на олії.
  2. Кабачки розрізати вздовж навпіл та очистити від насіння. Змастити кетчупом.
  3. Оливки розрізати на половинки. Помідор, болгарський перець, моркву й цибулю нарізати кубиками. Змішати овочі, додати обсмажене куряче філе та приправити за смаком.
  4. Отриману начинку викласти в човники з кабачків. Перекласти на змащене олією деко і запікати 30 хв за температури 200 градусів. За 5 хв до готовності посипати тертим сиром.

Курячі котлети

Інгредієнти:

  • масло вершкове – ~100 г;
  • кріп;
  • часник – 1 невелика головка;
  • курячий фарш – ~800 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • батон – окраєць;
  • сіль, перець, паприка;
  • борошно або панірувальні сухарі для смаження котлет.

Приготування:

  1. До фаршу додаємо цибулю, часник, картоплю, батон (замочений у воді), сіль, перець, паприку. 
  2. Вимішуємо та гарно вибиваємо фарш.
  3. Мʼяке масло і дрібно нарізаний кріп перемішуємо до однорідності.
  4. Викладаємо на харчову плівку та формуємо ковбаску, кладемо до морозилки.
  5. Підморожене масло нарізаємо на шматочки і кладемо всередину фаршу, формуємо котлетку та обвалюємо в борошні.
  6. Смажимо на середньому вогні до золотавості.
  7. Викладаємо на деко чи форму і запікаємо 15 хв за температури 180 градусів.

Пиріг з листкового тіста з куркою, сиром і шпинатом

Інгредієнти:

  • тісто листкове (дріжджове) – стандартна пачка;
  • філе куряче – дві великі грудки;
  • приправа для курки (за смаком);
  • сир твердий – 200 г;
  • шпинат – пачка ~100 г;
  • жовток яєчний (для змащування) – 2 шт.;
  • насіння кунжуту за бажанням.

Приготування:

  1. Тісто розморожуємо за кімнатної температури (приблизно годину).
  2. Курку нарізаємо на дрібні шматки, обсмажуємо на пательні разом з приправою, рвемо на волокна.
  3. Тісто розкачуємо (не дуже тонко). Формуємо пласт з урахуванням того, що половина буде заповнена начинкою, а іншою половиною накриватимемо.
  4. Розкладаємо на тісто курку, далі тремо на тертці сир, зверху розкладаємо шпинат (краї тіста залишаємо без начинки, будемо їх защипувати).
  5. Накриваємо пиріг, щільно скріплюємо між собою краї. Робимо надрізи.
  6. Збиваємо два жовтки і щіточкою змащуємо пиріг для румʼяної скоринки. Посипаємо кунжутом.
  7. До нагрітої до 170 градусів духової шафи кладемо пиріг на ~25 хвилин.
  8. Пиріг готовий! Смачного!

Грибні боли

Інгредієнти:

  • печериці – 16 шт.;
  • фарш курячий – 400-500 г;
  • моцарела;
  • борошно;
  • яйце – 2 шт.;
  • сухарі панірувальні;
  • сіль, перець, улюблені спеції.

Приготування:

  1. Робимо фарш, солимо, додаємо улюблені спеції. У печериць відриваємо ніжки (не викидаємо, їх можна смачно посмажити з цибулею).
  2. В шапочки кладемо шматочки моцарели, накриваємо фаршем і формуємо кульки. Обвалюємо в борошні, потім у збитих яйцях і далі – в панірувальних сухарях.
  3. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хв.

Раніше ми писали, як приготувати вівсяно-картопляні котлети.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *