Безугла привітала ДПСУ з професійним святом та одразу розкритикувала: що їй не сподобалося

Народна депутатка Мар'яна Безугла привітала ДПСУ з Днем прикордонника та одразу ж розкритикувала службу.

Які претензії до прикордонників має невгамовна нардепка, вона написала у Facebook.

Безугла нагадала, що нещодавно чисельність прикордонників збільшили на 15 тисяч осіб. Нардепка сказала, що “була змушена” підтримати це рішення, хоча ані в Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, ані у Верховній Раді не розбиралися, наскільки це доцільно.

На її думку, зараз прикордонники виконують “невластиві функції”.

“З них роблять бригади і батальйони де-факто сухопутних військ, прикомандировують захищати Часів Яр чи Очеретине. Вони мають берегти кордон, а піхота – воювати. А маємо щось посередині”, – каже Безугла.

Депутатка вважає, що воєнний захист кордону мають здійснювати ЗСУ, а роль прикордонників дуже конкретна і обмежена.

“Отже, бедлам з використанням коштів і розмиттям функцій триває. І це ще не все: прикордонники – не внутрішні війська і не поліція, вони опинилися в складі МВС під час розборок за сфери впливу в нашій корумпованій державі, яка частково напряму, а частково через вплив керувалася з Москви, а 2014 року прикордонники взагалі пропустили росіян. 2022 року “реформована” від 2014 року Держприкордонслужба спрацювала значно краще, але все ж дуже нерівномірно. Взагалі пам’ятаю, як прикордонна розвідка перед вторгненням доповідала на засіданні комітету, що не така вже й велика загроза, а керівник цього нашого маленького розвідувального органу був потім знятий з посади. Є що розказати мені, як носієві держтаємниці, але”, – розповідає вона.

Також депутатка вважає, що в корупції в системі “Шлях” є провина ДПСУ.

Безугла каже, що прикордонники – “це про безпеку кордонів, роботу на випередження та недопущення, а не про штурм Часового Яру чи про поліцію”.

Депутатка пропонує:

  • Зробити кількість прикордонників невеликою.
  • “Вони мають бути переосмислені без жодних “Бригад наступу” і мімікрії під сухопутні війська чи Нацгвардію”.
  • Передати ДПСУ від МВС до СБУ та займатися безпековими, контррозвідувальними і розвідувальними питаннями на нашому кордоні.

Натомість у коментарях Безуглій відповіли, чи дійсно прикордонники 2014 року нібито “пропустили” росіян. Там нагадали, що прикордонники тому і “пропустили” 2014 року НЗФ, бо у них не було сил і засобів, щоб зупинити ворога, тому що вони виконували номінальні “поліцейські” функції з охорони держкордону.

Раніше Мар’яна Безугла заявила, що військовозобов'язані українські чоловіки, які перебувають за кордоном, мають повернутися і воювати або відмовлятися від українського громадянства.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *