Шукав нову домівку на Троєщині: в Києві врятували величезного бобра

У Києві врятували бобра, який заблукав між житловими будинками на столичній Троєщині на вулиці Сержа Лифаря.

Місцеві мешканці помітили величезного бобра біля житлових будинків ще вранці, десь о 8-й годині. За їхніми словами, тваринка цілий день блукала двором, а потім знайшла прихисток під кущиком поблизу житлових будинків.

Люди зрозуміли, що бобер не може знайти дорогу до водойми, і викликали на допомогу фахівців з Команди порятунку тварин.

“Наші колеги змогли виїхати на місце під вечір, 1 травня, і за допомогою сітки впіймали бобра. Тварина не була травмована, тому ми випустили її на волю біля найближчої водойми у природні умови. Це був здоровенний, і скоріш за все, молодий бобер, він просто заблукав у цьому районі та опинився серед асфальту”, – розповіли ТСН.ua у Команді порятунку тварин.

Рятувальники тварин нам пояснили, що зараз у бобрів сезон міграції молодих особин.

“У них такий спосіб життя. Коли дітки у сімействі бобрів підростають, то батьки навесні їх просто виганяють з рідної греблі, і вони мають самостійно знайти собі оселю. Тому, ймовірно, наш врятований бобер рухався Троєщиною в пошуках нової домівки і заблукав серед багатоповерхівок, тому й опинився в незвичному для себе місці. Зараз він уже у своєму природному середовищі і, можливо, навіть знайшов нову домівку”, – додають у Команді порятунку тварин.

Раніше ТСН.ua писав про історії порятунку тварин навколо Києва.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *