Чим підживити капусту після садіння, щоб зав’язалися великі й міцні качани

Немає такого українського господаря, який би не вирощував на своєму городі капусту. Адже її так полюбляють квасити, варити смачнючий борщ, робити різноманітні салати. А щоб отримати рекордний урожай капусти, досвідчені господарі рекомендують підживлювати її в кілька етапів. Це потрібно для того, щоб рослина добре росла і формувалися великі міцні качани. Розповідаємо, чим найкраще підживлювати капусту, щоб отримати багатий урожай.

Чим підживити капусту після садіння у відкритий ґрунт

  • Вже на третій тиждень після висадження розсади капусти можна робити перше підживлення. Для цього найкраще підійде органіка – розчин з коров’яку. Для приготування добрива треба взяти одну частину коров’яку і розвести в 10 літрах води, добре перемішати і внести по 500 грамів добрива під кожен кущ.
  • Другий раз треба підживлювати капусту через 10 днів після першого підживлення. Для цього необхідно взяти пів літра курячого посліду, відро води та 10 грамів сечовини. Все потрібно ретельно перемішати і внести під кожен кущ по літровій банці добрива.
  • На початку липня треба зробити третє підживлення суперфосфатом. Дві столові ложки сухої речовини розмішуємо у п’яти літрах води і поливаємо грядку з капустою.
  • В серпні необхідно зробити четверте підживлення калійними та фосфорними добривами. Для цього можна брати нітроамофоску. Столову ложку препарату необхідно розвести в десяти літрах води і внести під кожен кущ по літровій банці.

Що робити, щоб зав’язалася капуста: чим підживити

  • Гній і попіл. На відро води треба взяти пів літра свіжого гною і сорок грамів деревного попелу, все добре розмішати й залишити розчин на кілька днів, щоб вивітрився аміак. Перед підживленням капусти грядку треба добре полити водою, потім під кожен кущ внести по півлітровій банці добрива. В липні варто повторити таке підживлення.
  • Дріжджі. Для добрива треба взяти 100 грамів дріжджів і пів літра будь-якого варення, залити інгредієнти відром води й добре розмішати. Залишаємо суміш у теплому місці для бродіння. Потім одну склянку добрива розводимо в 10 літрах води і поливаємо капусту з розрахунку один літр на кущ.
  • Борна кислота. До одного літра гарячої води треба додати два грами борної кислоти. Заливаємо розчин у відро води й обприскуємо капусту. Таке підживлення треба робити за сухої безвітряної погоди.

Читайте також:

Прості, але ефективні “приманки” для бджіл: як збільшити кількість запилювачів на ділянці

Чим підживити огірки після проростків: овочі вродять рясно, будуть солодкими й хрумкими

Як захистити розсаду від заморозків: дієві запобіжні заходи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *