У Британії виправдалися за нібито домовленість з Трампом про “мир” в Україні

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Лондон не тиснутиме на Україну щодо відмови від частини її територій та підписання “мирної угоди” з Росією.

Про це повідомляє Politico з посиланням на Times Radio.

“Немає жодного сенсу в тому, щоб Британія намагалася переконати Україну, силоміць або в інший спосіб, погодитися на відмову від частини своєї території. Це справа винятково України”, – сказав Шаппс.

Міністр наголосив, що надання Британією військової допомоги та моральної оцінки, “коли автократ здійснює вторгнення до сусідньої демократичної країни”, є правильним, і назвав таке вторгнення неприйнятним.

“Ми маємо повністю підтримати їх (Україну – ред.), щоб вигнати Росію з усієї їхньої території“, – зазначив Шаппс.

Водночас прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак на запитання щодо статті Times відповів, що не бачив цього матеріалу, додавши, що Британія завжди лідирує, коли йдеться про Україну.

Нагадаємо, заява очільника британського оборонного відомства стосується матеріалу видання The Times, в якому йшлося про те, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час зустрічі з колишнім президентом США Дональдом Трампом нібито обговорив ідею укладання угоди між Росією та Україною.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *