Не носіть їх: джинсові моделі, від яких краще відмовитися цього року (фото)

Джинси – це, напевно, найпопулярніший елемент гардероба. Проте кожного року тренди на джинси змінюються, деякі фасони втрачають актуальність, можуть мати ще цілком нормальний вигляд, але дещо не вписуватися в сьогодення.

Популярність джинсів зумовлена їх зручністю та практичністю, їх можна носити будь-де. Тому щоб бути стильними на вигляд, варто уважно підібрати фасон джинсів і продумати загальний образ.

Які джинси не актуальні на сьогодні

Джинси скіні

Ще зовсім недавно в гардеробі майже кожної жінки можна було знайти хоча б одні джинси скіні, а то й декілька варіантів вузьких, що обтягують, джинсових штанів з застібкою, бічними швами та кишенями. 2024 року стилісти рекомендують відмовитися від цього фасону та його варіантів і пропонують вибрати прямі або широкі джинси.

Джинси з завищеною талією

На думку Джеффрі Ампратвума, експерта зі стилю та професора Технологічного інституту моди в Нью-Йорку, джинси з надто завищеною талією можуть зробити вас старшими. Крім того, вони порушують природні пропорції та роблять образ більш неохайним. “Якщо талія джинсів вище пупка, ліф здаватиметься коротшим, а пропорції будуть спотворені, що додасть вам віку. Натомість тримайте джинси з високою талією лише на 1-1,5 дюйма вище пупка”, – каже експерт.

Джинси бойфренди

Джинси бойфренди трохи вільніші, ніж джинси скіні, створюють невимушений стиль. Однак Єєнія Ернандес Фонсека, стилістка, експертка з розкішної моди, вважає, що такий фасон пасує далеко не всім. “Давайте подивимося правді у вічі. Дуже небагато людей мали гарний вигляд у джинсах бойфрендах”, – зазначає стилістка.

Джинси, прикрашені декором і стразами

Сьогодні вже не актуальні джинси з різними латками, бахромою, декоративними блискавками, камінням, стразами, малюнками та аплікаціями тощо.

“Надмірно прикрашені джинси старять людей не по роках. Подумайте про яскраві деталі, як-от контрастні ефекти, наприклад, кислотні або мармурові потертості, розрізи та розриви, а також ефектні шви і прикраси зі стразів, – каже Фонсека. – Якщо ви зведете до мінімуму цю кількість деталей, у довгостроковій перспективі їх буде легше поєднувати з іншими речами у вашому гардеробі”.

Джинси капрі

Штани капрі вважалися модними в 1950-х та 1960-х роках, а потім були на піку популярності на початку 2000-х. Минулого літа вони знову почали набувати популярності. Однак капрі різні на вигляд на різних вікових категоріях – вони створюють інший стиль на 19-річній моделі з подіуму, ніж на людині за 60 років. Ампратвум вважає, що капрі краще уникати.

Джинси з дірками чи потертостями

Цього року в тренді простота та однотонний денім – це робить річ універсальною і дозволяє експериментувати з образами. “Трохи потертостей тут і там – це весело, але надто потерті джинси дуже відволікають. Вибирайте гарну складку, защип або виїмку, щоб створити більш зібраний образ 2024 року”, – зазначила Фонсека.

Надзвичайно світлі джинси

Багато людей віддають перевагу чорним або сірим джинсам, і недаремно. На думку Ампратвума, надзвичайно світлі відтінки зазвичай мають дещо старомодний вигляд і роблять старшими.

“Надзвичайно світло-блакитні джинси можуть бути брудними або старими на вигляд, каже Ампратвум. “Більшість людей намагаються носити світло-блакитні джинси, щоб “освітлити” свій тон, але це неправильно. Якщо маєте сумніви, вибирайте справжні сині джинси або джинсову куртку”, – рекомендує експерт зі стилю.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *