“Б’ються чолом об паркан коксохіму другий місяць”: оглядач про третю хвилю наступу росіян на Авдіївку

Окупаційні війська готуються до третьої хвилі наступу на Авдіївку. Наразі триває процес накопичення механізованої компоненти. Виразно про це свідчить перекидання 239-го ТП (танкового полку) 90-ї ТД (танкової дивізії).

Про це пише військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Які шанси у противника

За словами оглядача, окупанти намагатимуться в рамках цієї хвилі наступу вийти на правий бік залізниці, закріпитися і розвинути наступ у напрямку та з подальшою окупацією села Степове. Це дозволить їм взяти під вогневий контроль трасу 0542 та почати рух у її напрямку та на Бердичі. Також вони намагатимуться прорватися до промзони коксохіму.

Очевидно, вважає Коваленко, що спостерігатиметься рух ворога:

  • з півдня, а саме з Водяного, на Північне з метою його захоплення та встановлення вогневого контролю над 0542;
  • на Тоненьке.

“Думаю, що російське командування більш адекватно зараз сприймає свої можливості, а тому фізичне перерізання 0542 та оточення Авдіївки планують на 4 хвилю наступу, яка може бути організована на початку грудня”, – зауважує Коваленко.

Він також вказує на два важливі моменти:

  • “Якщо це очевидно мені, то це ще очевиднішим командуванню СОУ”, – каже Коваленко. Саме тому третя хвиля наступу росіян не стане несподіванкою.
  • Все це мало бути реалізоване окупантами ще 10 жовтня, під час їхнього першого наступу двома ешелонами. “Але “оточення Авдіївки за добу” вилилося у “б'ємося чолом об паркан коксохіму другий місяць”, – підкреслив оглядач.

Як підсумовує Коваленко, наскільки б похмуро не сприймався вищеописаний сценарій, ще не факт, що російські війська зможуть його повністю реалізувати.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *