“Потрапити на Євро – наша мрія”: один з лідерів збірної України висловився про матч проти Італії

Півзахисник донецького “Шахтаря” та збірної України Георгій Судаков розповів про підготовку “синьо-жовтих” до вирішального матчу групового етапу відбору на Євро-2024 проти команди Італії.

21-річний хавбек віддав належне “Скуадрі Адзуррі”, яка є чинним чемпіоном Європи, але заявив, що гравці збірної України докладуть усіх зусиль, щоб здобути перемогу та завоювати путівку на континентальну першість.

“Стиль і принципи гри після приходу Реброва не змінилися, нам подобається грати в атаці, володіти м’ячем. Маючи більше українських легіонерів в Європі, ми маємо більше впевненості та міжнародного досвіду. Мудрик і Трубін тепер, так би мовити, приносять більше енергії та знань.

Хто зі “Скуадри Адзурри” мені подобається? Півзахисники – Дзаньйоло, Барелла, Локателлі. Італія дуже сильна, вони чинні чемпіони Європи, я дуже поважаю їх. Але ми будемо боротися за перемогу і докладемо всіх зусиль. Перемогти Італію та потрапити на Євро – це наша мрія. Після настання миру, звісно”, – цитує Судакова La Gazzetta dello Sport.

Матч Україна – Італія відбудеться 20 листопада у німецькому Леверкузені. Початок гри – о 21:45 за київським часом.

Перемога над італійцями гарантовано виведе збірну України на чемпіонат Європи. Команду Реброва влаштує навіть нічия, якщо в передостанньому 9-му турі відбору на Євро-2024 “Скуадра Адзурра” 17 листопада вдома не зможе обіграти Північну Македонію.

Наразі збірна України з 13 очками посідає другу позицію у групі C. Лідирує з 16 балами Англія, яка достроково вийшла на Євро-2024. На третій позиції – Італія (10). На четвертій сходинці – Північна Македонія (7), остання – Мальта (0).

Таблиця групи С після восьми турів

Нагадаємо, до фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Читайте також:

Євро-2024: хто вже вийшов до фінального турніру

Букмекери оцінили шанси збірної України вийти на Євро-2024

Італія – Північна Македонія: де дивитися і ставки букмекерів на матч відбору Євро-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *