Вівсяне печиво приготоване вдома, самостійно – розсипчасте, м'яке та ніжне на смак. Воно підходить як для перекусу з молоком або кефіром, так і для вечірнього чаювання.
Класичний рецепт вівсяного печива
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 250 г
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 100 г
- яйце – 1 шт.
- кориця – 1 ч. л.
- розпушувач – 1/2 чайної ложки.
Для приготування печива вівсяні пластівці краще брати дрібного помелу. Можна подрібнити їх у блендері.
Приготування класичного вівсяного печива:
- Збийте блендером розм’якшене вершкове масло з цукром, щоб маса стала пишною.
- Додайте вівсяні пластівці та просіяне борошно, вбийте яйце. Додайте розпушувач і корицю.
- Все ретельно перемішайте. Тісто має бути липким і трохи розсипчастим.
- Якщо потрібно, додайте ще кілька ложок розтопленого вершкового масла. Зберіть тісто в кулю.
- Вимісіть ще раз добре і розділіть тісто на 16 частин.
- Зробіть кульки розміром приблизно з волоський горіх і викладіть їх на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Притисніть кульки злегка пальцями.
- Випікайте печиво до золотавого кольору в духовці протягом 30 хвилин за температури до 180 ⁰С.
Вівсяне печиво без борошна
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці дрібного помелу – 200 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – 1/3 ч. л.
- олія – 100 мл
- ванільний цукор – 10 г
Приготування вівсяного печива без борошна:
- Змішайте за допомогою віничка яйця з цукром.
- Вівсяні пластівці перебийте до стану дрібної крихти. В окремій мисці змішайте перемелені пластівці, крохмаль, розпушувач і сіль.
- Додайте суміш сухих інгредієнтів до яєць з цукром і ретельно перемішайте.
- До тіста додайте також ванільний цукор, олію та ще раз перемішайте.
- Сформуйте кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, злегка приплюсніть.
- Випікайте печиво 20 хв за температури 180 градусів.
Вівсяне печиво з бананом
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 300 г (1,5 склянки)
- банани – 2 шт.
- мед – 1,5 ст. л.
- волоські горіхи – 1/4 скл.
- харчова сода – 1/2 ч. л.
- кориця – 1/2 ч. л.
Приготування вівсяного печива з бананом:
- Стиглі банани потрібно розім'яти виделкою.
- Додайте подрібнені вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи, корицю.
- Соду погасіть кількома краплями лимонного соку, додайте до загальної маси. Все перемішайте та залиште на 20 хвилин настоятися.
- Викладіть печиво на застелене пергаментом деко. Найкраще це робити мокрими руками.
- Випікайте за 200 градусів 15-20 хвилин до золотавого кольору і приємного аромату.
Читайте також: