Працівниця одного із стратегічних підприємств “зливала” росіянам дані про ЗСУ: як її покарали

Працівниця одного із підприємств стратегічного значення Дніпропетровської області збирала інформацію щодо розташування, переміщення військової техніки й особового складу ЗСУ. Всі дані вона “зливала” росіянам.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Колаборантка приховано фотографувала і знімала на телефон та надсилала представнику РФ у Telegram відомості про українських військових.

“Передані жінкою дані не розміщувалися у відкритому доступі Силами безпеки і оборони України, а їх розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України”, – наголошують в Офісі генпрокурора.

У жінки правоохоронці провели обшуки, під час яких було вилучено мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Нині жительці Павлограда повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Нагадаємо, студент-історик із Коломиї (Івано-Франківська область)  Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича отримав 6 років в'язниці за адміністрування проросійського телеграм-каналу. Таким чином він нібито хотів помститися викладачеві, який його образив.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *