Скільки авіації треба Україні, щоб “тримати” фронт: військовий льотчик здивував відповіддю

Навіть 35 вертольотів достатньо Україні, щоб перекрити всю лінію фронту для виконання завдання по секторах. Це не солдати, яких потрібно дуже багато.

Про це пілот 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ на позивний “Вікінг”, у якого понад 100 бойових вильотів, розповів в інтерв'ю ведучій ТСН Наталії Островській.

За його словами, нам вистачає вертолітної авіації, однак не вистачає сучасного озброєння на ній.

“Щоб було нормальне кероване озброєння, щоб можна було вдень і вночі десь зависнути та керованою ракетою уразити танк, який їде. Зараз немає можливості такого робити, тому що ті керовані ракети, які є у нас на озброєнні, ще радянського типу. Якщо їх використовувати – це буде політ в один кінець. Навіть цією ракетою ніхто не встигне уразити якісь танк чи БТР – швидше вразять вертольот… Хоча б можна було переобладнати наші вертольоти, поставити нову авіоніку та озброєння – це буде, як “Апач” на мінімалках (йдеться про AH-64 Apache, американський основний ударний вертоліт, – ред.), але радянського типу… Але маємо, що маємо”, – розповів “Вікінг”.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео Скільки заробляє пілот і яка авіація є в Україні: відверте інтерв'ю військового льотчика “Вікінга”

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *