На Львівщині викрили корупціонера, який розтратив 25 млн грн держбюджету: на що витратив кошти

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР викрили на злочинній діяльності ексочільника одного з навчальних центрів Національної гвардії, який нині обіймає посаду першого заступника голови РВА на Львівщині. Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн. Таким чином оборонному бюджету України було завдано понад 25 млн грн збитків.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду незважаючи на те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та оцінкової вартості РГС.

На підставі зібраних доказів чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу ‒ тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років в'язниці.

Нагадаємо, компетентні органи Греції затримали в Афінах 13 листопада громадянина України, підозрюваного у незаконному заволодінні 43 млн грн бюджетних коштів. Зловмисник привласнив гроші, які відомство сплатило за закупівлю товарів військового призначення.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *