Кулю з голови дістали через ніс: історія дивовижного порятунку воїна ЗСУ з-під Бахмута

У Дніпрі медики дістали кулю з голови пораненого воїна через ніс. Захисника поранили на Бахмутському напрямку, ворожа куля прошила воїну голову і зупинилася біля сонної артерії. Будь-якої миті могла статися потужна кровотеча чи сильний набряк, а тому медики наважилися дістати її ендоскопічно.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської. 

45-річний Максим був на межі життя та смерті. Воїн каже, що він і досі цього не усвідомлює. Смертоносне залізо, що пробило голову, лікарі дістали через ніс.

На операційному столі Максим пробув менше години. То лише здається легкою справою – визнають лікарі. На таку операцію можна зважитися хіба з величезним досвідом та сучасною апаратурою.

Максима доправили до Дніпра із вогнестрільним пораненням з Бахмутського напрямку кілька днів тому. Як його вивозили з-під поля бою, він не памʼятає.

“Був стрілецький бій і працювала артилерія. Я знепритомнів і прокинувся на етапах евакуації. Відчуттів не було: лише ніс та обличчя боліли”, – каже Максим. 

Компʼютерна діагностика показала: куля пробила обличчя, пройшла вглиб голови і зупинилася впритул до судин.

“Вона ж пройшла крізь кістки лицевого скелета і застрягла під самим мозком. І особливість була в тому, що осколок дійшов аж до внутрішньої стінки сонної артерії правої”, – каже лікар. 

Будь-який необережний рух міг спричинити сильну кровотечу та незворотні наслідки, кажуть медики.

“Раніше це була б операція, яка б проходила із важкими розрізами та пошкодженнями. І мінімум після неї одужання було б не менше місяця, а ми бачимо, що Максим повністю сьогодні готовий”, – каже медик. 

Лікар каже, що пацієнт швидко одужує. Про тяжке поранення голови за кілька днів після бою нагадує хіба синець на носі, – каже Максим.

Електромеханік з Одеси, який півроку у війську, після порятунку одразу подзвонив до сина. Максим дякує лікарям, що завдяки їхнім зусиллям, рідні побачать його живим.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 23:00 за 17 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, у Львові хірурги пришили дівчині ногу задом наперед.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *