Ситуація у Вовчанську: росіяни зазнають значних втрат

У Вовчанську тривають бойові зіткнення між українськими захисниками та російськими окупантами. Росіяни зазнають серйозних втрат, але продовжують атакувати, застосовуючи авіацію, ракети та дрони.

Про це речник ОТУВ “Харків” Юрій Повх розповів в ефірі “Еспресо”.

“Ситуація по всьому анклаву, який вдалося захопити ворогу, залишається напруженою. У Вовчанську тривають бойові зіткнення. Бої точаться в міській забудові, тобто в тому, що від неї залишилося. Ситуація може змінюватися залежно від того, які ресурси застосовує ворог і Сили оборони. За останню добу відбулося 11 бойових зіткнень. Ворог завдав у бік наших позицій 17 авіаційних та 1 ракетний удар, а також 28 ударів дронами-камікадзе. Росіяни здійснили 238 обстрілів”, – розповів Повх.

За словами речника ОТУВ “Харків”, росіяни використовують тактику малих груп під прикриттям роботи артилерії.

“Противник застосовує техніку обмежено, оскільки якісна робота наших артилеристів завдає йому великих втрат. В середньому росіяни втрачають кілька танків і бойових броньованих машин та десятки автомобілів щодоби”, – наголосив Повх.

Нагадаємо, українські Збройні сили повернули втрачені позиції у Вовчанську – на північний схід від Харкова. Зокрема, йдеться про положення вздовж вулиці Духовної у центрі міста.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *