Підстанцію ЗАЕС атакували дрони, є постраждалі: що відомо

Безпілотні літальні апарати атакували підстанцію неподалік Запорізької атомної електростанції.

Про це йдеться в заяві генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі. За його словами, внаслідок цього постраждали працівники ЗАЕС, також сталися лісові пожежі.

“Ці неодноразові атаки безпілотників становлять загрозу ядерній безпеці та життю людей і мають бути припинені”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в день інциденту експерти МАГАТЕ побачили густий дим ы почули вибухи з боку розподільчого пристрою. Підстанція розташована за межами самого майданчика ЗАЕС, тому наслідків для неї не було. В заяві йдеться, що єдина лінія електропередач 750 кВ, яка залишилася на станції, постачає електроенергію, необхідну для охолодження шести реакторів під час “холодного зупину”, а також для інших важливих функцій.

Крім того, поблизу міста Енергодар від 10:40 ранку зафіксували три удари БпЛА. Сталося влучання в одну з електричних підстанцій, внаслідок чого постраждало восьмеро працівників. Одному з них знадобилася медична допомога.

“Ймовірний удар також спричинив витік масла щонайменше з одного з двох трансформаторів підстанції, пошкодив верхню частину одного з них, а також з'єднувальну лінію. Як результат, підстанція “Радуга”, яка постраждала, наразі виведена з ладу, але Енергодар і прилегла промислова зона все ще отримують електроенергію”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в МАГАТЕ заявили, чи здатні змусити росіян залишити Запорізьку АЕС.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *