Залужний – офіційно на посаді посла у Великій Британії: перша заява (фото)

Ексголовком ЗСУ Валерій Залужний вручив копії вірчих грамот, ставши до виконання обов’язків надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Про це пише посольство України у Британії на своїй сторінці у Facebook.

“Посольство України й надалі працюватиме над зміцненням двосторонніх відносин з Великою Британією задля наближення нашої перемоги у війні з російським агресором. Ми докладемо всіх зусиль, щоб посилити політичну та економічну підтримку, будемо опікуватися захистом прав та інтересів наших громадян”, – йдеться в повідомленні дипустанови.

Сам ексголовком розповів, що вручив копії вірчих грамот пані віцемаршалу дипломатичного корпусу, акредитованому при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Форин-офісу Вікторії Басбі.

“Продовжую служити Україні. Перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності Посольства”, – наголосив новий український посол у Британії.

Нагадаємо, що 8 лютого 2024 року після чуток і припущень президент Зеленський відправив головкома ЗСУ Залужного у відставку і призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерала Олександра Сирського.

8 березня президент погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

За словами Зеленського, Залужний сам обрав для себе дипломатичний напрямок подальшої роботи.

8 травня Зеленський звільнив Залужного з військової служби за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЗАЛУЖНИЙ ВИЇХАВ З УКРАЇНИ

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *