29 липня — яке церковне свято, не робіть одну річ, якщо хочете уникнути біди

Сьогодні, 29 липня, в православному календарі день пам’яті святого мученика Калиніка. Калиник народився в християнській родині і з дитинства був вихований у християнській вірі. Він присвятив своє життя проповіді Євангелія і наверненню язичників до християнства. Подорожуючи містами та селами, він безстрашно проголошував вчення Христа, закликаючи людей до покаяння і віри в єдиного Бога.

За свою активну проповідницьку діяльність Калиник був арештований під час переслідувань християн за часів правління імператора Діоклетіана (284-305 роки). Його привели до правителя Кілікії, Сакердона, який наказав йому відректися від християнської віри і принести жертву язичницьким богам. Калиник рішуче відмовився виконати цей наказ і залишився вірним Христу.

Правитель, бачачи непохитність Калиника, наказав піддати його жорстоким тортурам. Мученика били, катували і змушували ходити в залізних черевиках з цвяхами. Проте Калиник зберігав віру і мужність, витримуючи всі страждання. Врешті-решт, його засудили до смертної кари. Він був спалений живцем за межами міста, і його душа перейшла до небесного царства.

Прикмети 29 липня

  • Ворони проти вітру каркають — чекайте на дощ.
  • Тепла погода до великої кількості грибів.
  • Вранці туманно — вродить жито.

Що сьогодні не можна робити

До обіду забороняється займатися будь-якими фінансовими справами, в тому числі купівлею чи продажем, обговоренням грошових проблем тощо, інакше ця сторона життя значно погіршиться. Не можна також ламати гілки калини — на вас будуть чекати біди і розчарування.

Що можна робити сьогодні

Наші пращури вірили, якщо вранці вмитися соком з ягід калини, то збережете молодість та красу на довгі роки. А якщо навіть просто посидіти поряд з цим деревом, можна отримати міцне здоров'я на цілий рік.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *