Блокування кордону з Польщею: у пунктах пропуску стоять майже 3 тисячі вантажівок

На кордоні з Польщею станом на ранок неділі, 19 листопада, у пунктах пропуску було скупчення близько 2900 вантажних транспортних засобів через блокування руху польськими перевізниками.  

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Рух для вантажівок продовжує блокуватися польськими перевізниками. Зрештою, вони пропускають за годину по кілька вантажівок в обох напрямках, як тих, які їдуть з території Польщі, так і тих, які їдуть на територію цієї країни”, – зазначив він.

Станом на ранок 19 листопада 1200 автомобілів перебувають на напрямку до пунктів пропуску “Ягодин” та “Краківець”, ще 500 автівок очікує в напрямку “Рави-Руської”.

Перевізники також намагаються обирати інші напрямки, де вони можуть більш-менш швидко перетнути кордон, що своєю чергою додає скупчення до черг. 

“До прикладу на напрямку пункту пропуску “Шегині” на території Польщі перебуває близько 1300 вантажівок, які очікують можливості прослідувати в напрямку України, і орієнтовно 400 вантажівок сукупно очікують на напрямках пунктів пропуску “Устилуг” та “Смільниця”, – додав Демченко.

Від 6 листопада розпочався страйк польських перевізників, які вимагають скасувати транспортний безвіз для України.  Польські перевізники страйкуватимуть на кордоні через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *