Лубінець зробив заяву про кількість депортованих українських дітей

Росія, за офіційними даними, незаконно депортувала понад 19 тисяч українських дітей, однак насправді ніхто не знає реальної можливої цифри і встановити її неможливо, доки не буде дієвого офіційного механізму отримання такої інформації з боку РФ.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я називаю цифру 19 тисяч 546 українських дітей (депортованих РФ – ред.) з посиланням на спеціально створений вебпортал “Діти війни”. Там ця цифра офіційно зазначена. Що стосується можливої реальної цифри, насправді її не знає ніхто”, – сказав омбудсмен на 4 Саміті перших леді та джентельменів.

Омбудсмен додав, що, за наявними даними, у серпні РФ відправила з тимчасово окупованої частини Херсонської області понад тисячу українських дітей на так зване оздоровлення в російський регіон Кабардино-Балкарія, і невідомо, скільки їх повернуться звідти.

“Тому скільки може становити ця цифра (депортованих дітей – ред.) насправді не знає ніхто, доки в нас не буде дієвого офіційного механізму отримання такої інформації з боку РФ. Це мають робити міжнародні організації, ООН, Міжнародний комітет Червоного Хреста. Я використовував усі ці можливості, звертався напряму до верховного комісара, до комісара у справах біженців, напряму до ООН. На жаль, жодної відповіді офіційної з цифрами, з підтвердженими українськими дітьми я не отримав”, – зазначив Лубінець.

Нагадаємо, тяжкопоранений воїн повернув з Росії свого брата, якого примусово вивезла тітка.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *