Тактика “зустрічних штурмів”: десантники розповіли про бої на Бахмутському напрямку та західну зброю

Українські воїни 80-ї десантно-штурмової бригади, яка утримує позиції у звільненій нещодавно Кліщіївці, розповіли про тактику зустрічних штурмів окупантів. Вони намагаються штурмувати наші позиції в той самий час, коли наші десантники йдуть на штурм їхніх.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка.

Окупанти обстрілюють позиції артилерії

ТСН побувала під Бахмутом на позиціях 80-ї десантно-штурмової бригади. Командир установки “Град” на позивний “Моряк” каже, що його дім в окупації. Проте він вірить, що цю частину України вдасться звільнити.

“З родичами немає зв’язку від березня 2022 року”, – каже командир “Граду” 80-ї ОДШБр “Моряк”.

Коли українські захисники обстрілюють позиції окупантів, їх одразу шукають засоби ворожої розвідки. Якщо знайдуть, сюди прилетить вдесятеро більше снарядів. Тож у цьому разі краща система управління – це залишитися неушкодженими, успішно уразивши ціль.

“Зараз всі підрозділи Збройних сил на дуже високому рівні в плані системи управління. Від командирів дуже багато все залежить, від вищого командування, від командирів на місцях, від командира взводу, ну прямо дуже сильно, як він буде воювати”, – каже Ярослав, командир реактивної батареї 80-ї ОДШБр.

Військові розповіли про західну техніку

У вересні бійці десантної бригади разом з іншими підрозділами Сил оборони звільнили село Кліщіївка під Бахмутом. Але важкі бої навколо Кліщіївки тривають й досі. Кожного дня.

По наших десантниках у Кліщіївці й зараз прилітає майже все, що є в арсеналі окупантів. Військові кажуть, що в боях за Кліщіївку добре показали себе австралійські бронемашини “Бушмастер”, які є на озброєнні у десантників.

Юрій, водій бронемашини 80-ї ОДШБр: “Броня, мені здається, у неї хороша. Хороша – хлопці наїжджали на міни, вона тримає, і осколки тримає”.

Чому дрони на війні дуже важливі

Військові Юрій і Павло – оператори ударних дронів підрозділу “Фокстрот”. Вони кажуть, що дрони на війні дуже важливі, оскільки рятують життя.

Працюють оператори БПЛА “скидами” – відправляють вибухові подарунки на голови ворогів. Навчилися перегравати ворожі засоби радіоелектронної боротьбі в безнадійних, здавалося б, умовах.

Після штурмів десантників відводять у найближчий тил на короткий перепочинок. Але перепочинок – умовне поняття. На імпровізованих полігонах поряд із фронтом вони продовжують відпрацьовувати штурмові дії.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 12:00 за 20 листопада 2023 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, в Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з “Шахедами”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *