Бронювання від мобілізації: Зеленський повідомив важливі критерії

В Україні наразі не розробили справедливу модель економічного бронювання від мобілізації. Критерієм для цього не може бути професія.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі телемарафону.

Глава держави наголосив, що економічне бронювання має бути справедливим. Знайти єдине справедливе рішення – це завдання Мінекономіки та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

“Ті моделі, які вони показували мені, вони не зовсім справедливі. Тут складно обирати одну професію, не обирати іншу. Інші мають бути критерії. Критерієм має бути не професія”, – додав Зеленський.

Втім, за словами президента, в Україні вже визначили перелік професій, від яких залежить робота критичної інфраструктури та без яких не може вижити військо. Натомість інші професії – складне питання,  нелегко знайти для цього баланс.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: УКРАЇНСЬКА ЯДЕРНА ЗБРОЯ І ЗАКІНЧЕННЯ ГАРЯЧОЇ ФАЗИ ВІЙНИ! ІНТЕРВ’Ю ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО

“Військові побоюються, що буде недостатньо сил. Бізнес ставиться інакше… Тому мені здається, тут поки що балансу немає – не можна просто шашкою махати”, – додав Зеленський. 

Нагадаємо, член комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський повідомляв, що у парламенті немає достатньої кількості голосів для підтримки економічного бронювання, але цю ідею поки що “не поховали”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *