Ви пилососите тут недостатньо: п’ять місць в квартирі, які рідко прибирають – і даремно

В Real Simple пишуть, що саме пилосос допоможе вам вичистити найнезвичніші місця в оселі, де накопичується чимало бруду, тому що на них майже не звертають уваги під час прибирання. Що це за місця?

Штори та жалюзі

Коли ми миємо вікна, то найбільше уваги звертаємо саме на скло і підвіконня, але про штори чи жалюзі часто забуваємо. Проте тут накопичується чимало пилу, який пізніше розлітається всією кімнатою і навіть може стати причиною алергічних реакцій. Прибрати його швидко й легко можна пилососом з насадкою з м'якої щітки.

Декоративні подушки

Від накопичення бруду та пилу дуже сильно “страждають” і подушки. Ба більше, на них часто потрапляють залишки їжі, сміття і шерсть домашніх улюбленців. Дуже важливо регулярно очищати декоративні подушки пилососом, щоб надовше зберегти їх свіжими.

Матраци

Саме тут накопичується не лише чимало пилу, але й дрібних часточок шкіри, які взагалі не помітні людському оку. Тому пилососити їх фахівці радять щонайменше двічі на рік, а то й частіше.

Колекція книжок

Неважливо, наскільки вона у вас велика, це місце в оселі зазвичай припадає пилом, а ви навіть і не помічаєте цього. Найкращими помічниками для його прибирання стануть пилосос і насадка-щітка.

Полиці шаф

Особливо часто потрібно прибирати полиці шаф на кухні, адже тут розсипаються спеції або крупи. На такі “смаколики” збігатимуться шкідники. Щоб захистити інші продукти, регулярно пилососьте полиці.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *