Росіяни змінюють тактику з далекобійними дронами-камікадзе “Шахед”: чим це загрожує

Тактика використання російськими окупантами далекобійних дронів-камікадзе типу “Шахед” (Shahed-136) зазнає активних змін.

Аналітики DEFENSE EXPRESS проаналізували нововведення на тлі ворожих ударів останнім часом.

Головне, що виявили експерти, це те, що росіяни використовують доволі значну кількість хибних цілей у декількох хвилях.

“Особливо велика кількість дронів-приманок саме в першій хвилі, в якій налічується велика кількість “Гербер”, які робляться з пінопласту, та подібних до них дешевих БпЛА з лінзами Люнеберга. Вони йдуть на малих висотах і починаються кружляти в певному районі”, – пояснили фахівці.

Через те, що вони перебувають на малій висоті, їх важко відстежити радіолокаційними станціями. Дрони то з'являються, то зникають на екранах РЛС, через що до того району направляються мобільні вогневі групи.

В разі другої хвилі пропорції хибних цілей до справжніх уже стають більш рівними.

“А от третя хвиля вже містить мінімум приманок і майже повністю складається із дронів з бойовими частинами. Все це здійснюється для того, щоб максимально заплутати наші сили, розтягти наявні засоби і тим самим зробити собі коридор в українській системі ППО”, – йдеться у дослідженні.

Додамо, що атака “Шахедів” у ніч проти 22 жовтня складалася з 60 штук невстановленого типу. З них було збито 42, ще 10 втрачені локаційно, 3 повернулися до РФ, 1 полетів до Білорусі, 1 станом на 9 ранку ще літав, тобто загалом з 60 цілих 57 БпЛА не завдали шкоди.

Нагадаємо, вже відомі нові подробиці трагічної атаки “Шахедами”, які вчергове запустила російська армія по місту Суми.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *